Sfaturile saptamanii

Sfaturile saptamanii

Miscare!
Inainte de a alege un sport pentru copil, trebuie sa aveti in vedere personalitatea, temperamentul si nivelul sau de dezvoltare fizica. Este necesar sa acordati atentie acestor aspecte, pentru a va asigura ca practicarea sportului ales va fi o experienta pozitiva.

Dintii
Odata cu primul an de scoala, incepe si perioada in care dentitia de lapte este inlocuita de cea definitiva. Controlati-l daca s-a spalat pe dinti dimineata si seara. Atentie la dintii cariati! Duceti copilul la stomatolog, eventual la cabinetul din cadrul scolii.

Atentie la dulciuri!
Ajutati-l sa aiba o relatie sanatoasa cu dulciurile. Nu faceti din dulciuri o prezenta continua in dieta; dati-i-le din cand in cand. Si in acest caz exemplul parintilor conteaza: dati copiilor alimente sanatoase, fructe si legume; daca le mancati dumneavoastra, le vor manca si ei.

Cand nu-l trimitem la scoala?
Daca are febra peste 38 de grade, opriti copilul acasa si hidratati-l. Luati legatura cu medicul de familie sau cu medicul pediatru. Cel mai bine este sa nu revina la scoala imediat dupa ce a scazut febra, ci sa mai stea o zi acasa, pentru o refacere completa.

Credit foto: www.sxc.hu

0 comentarii