Sfaturile saptamanii: Despre efectuarea temelor

Sfaturile saptamanii: Despre efectuarea temelor

In fiecare saptamana veti gasi in aceasta rubrica o serie de sfaturi scurte, rapide, insa care va vor fi de folos in educarea propriului copil.

Cu ceasul in fata!

Sa-l obisnuim sa-si programeze timpul in tot ceea ce face, mai ales timpul acordat temelor. Aceasta obisnuinta este cu “bataie lunga”, pentru ca asa va invata sa se organizeze in invatare, in munca, in viata.
In efectuarea temelor, sa-si propuna unitati de timp (30 – 45 de minute) pentru rezolvarea temei sau invatarea lectiei la fiecare disciplina pentru a doua zi si sa le respecte. Va termina temele in cel mult 2 ore si jumatate, eliminand “timpii morti”. Cu cat timpul pentru efectuarea temelor este mai lung, cu atat scade atentia copilului si calitatea rezolvarii cerintelor.

Mereu acelasi loc

Locul unde copilul isi face temele trebuie sa fie mereu acelasi. Astfel, nimic nu-i va distrage atentia prin noutate si se va concentra mai mult in efectuarea temelor.

Managementul timpului pentru lectii in weekend!

Sa indemnam copilul sa-si efectueze temele pentru ziua de luni inca de vineri. Astfel zilele de sambata si duminica ii vor ramane la dispozitie pentru relaxare sau alte activitati care ii plac si lui si noua, parintilor.

3 comentarii