Sfaturile saptamanii

Sfaturile saptamanii

Ora de desen
Pentru ora de desen, puneti-i copilului pensoanele si acuarelele intr-o punguta. Nu le puneti direct in ghiozdan! Tot in punguta, puneti paharul pentru apa, o carpa si un pachet cu servetele umede. Va asigurati astfel ca nu va murdari tot ce atinge dupa ora de desen.

Exercitii pentru boboci
Dupa efectuarea temelor, obisnuiti scolarii de clasa I sa exerseze pe un caiet tip I semnul grafic sau litera pe care urmeaza sa o invete. Se vor descurca mult mai bine a doua zi, pentru ca deja si-au insusit tehnica de scriere. Acelasi lucru este valabil si pentru matematica. Nu depasiti 25-30 de minute pentru ambele obiecte.

Cornul si laptele nu trebuie sa ajunga la cos
Daca dumneavoastra sau coplilul nu sunteti incantati de gustarea “cornul si laptele” oferite la scoala, sfatuiti-l sa le ofere unui coleg caruia ii plac. In nici un caz sa le arunce la cos! In fond, sunt banii dumneavoastra.
Purtati o discutie cu el despre faptul ca in lume mor de foame mii de copii in fiecare zi. Aceasta discutie este utila si pentru a-l dezobisnui sa lase mancare in farfurie.

Asigurati-va ca nu uita
Cereti copilului ca inainte de a pelca din clasa, dupa ce si-a pus toate lucrurile in ghiozdan, sa mai priveasca inca o data in banca pentru a se asigura ca nu a uitat ceva.
Altfel, veti avea mai devrme sau mai tarziu surpriza ca nu are o carte sau un caiet si nu-si poata face tema pentru a doua zi.

Controlati!
Controlati in fiecare zi caietul de clasa si cel de teme. Asa veti sti ce a facut la fiecare obiect, notele la activitati independente sau chiar cate o comunicare a invatatoarei referitor la activitatea copilului. Din ghiozdan nu trebuie sa lipseasca niciodata carnetul de elev si un carnetel prin intermediul caruia comunicati cu invatatoarea.

Comunicarea cu invatatoarea
Vreti sa stiti mai mult despre copilul dumneavoastra? O data pe saptamana, invatatoarea are o ora de consultatii cu parintii. Puteti discuta mai multe lucruri in acest interval, avand la dispozitie mai mult timp decat intr-o pauza sau la sfarsitul orelor.

Credit foto: www.sxc.hu

0 comentarii