O vizita moderna la o fabrica moderna

Copiii sunt întotdeauna atrași de lucrurile pe care le fac oamenii mari. Și de cele mai multe ori, li se spune că vor avea destul timp să facă lucruri de oameni mari atunci când vor creste”, după care li se pun jucăriile în brațe să se joace în continuare.

De ce să nu satisfacem curiozitățile copiilor noștri? Dacă ei vor să experimenteze cum sunt lucrurile pe care le fac și le văd oamenii mari, haideți să îi lăsăm să facă acest lucru și să decidă singuri dacă le-a plăcut sau nu.

Pe acest principiu funcționează vizitele în Fabrică Danone. Fabrică de iaurturi și lactate își deschide porțile pentru copiii și adulții curioși să vadă cum e într-o întreprindere mare și cum se face iaurtul.

 

Aici copiii află cum laptele vine de la vacutele de la ferme din toată țara, este testat că să nu ne îmbolnăvim de la el, după care este trimis mai departe la instalațiile care îl fierb (pasteurizează) că să omoare microbii. După fierbere, în lapte se adaugă fermenții, care îl ajută să aibă gustul de iaurt cu care ne-am obișnuit. Înainte de a fi ambalat, laptele se ține câteva ore în încăperi încălzite, pentru că fermenții să își facă treabă, și pentru că iaurtelul preferat să fie cremos și ușor acrișor.

 

Copiii au ocazia să înțeleagă care este procesul de obținere a iaurtului, și, cel mai important, văd mașinăriile prin care trece laptele, văd cum se toarnă în paharele, cum se ambalează, cum arată diverse ingrediente.
Avem astfel ocazia să le explicăm copiilor ce se întâmplă cu adevărat, în locul clasicei povestioare: “€œvacuta mănâncă zmeură și uite-așa iese iaurtul cu fructe”. :)

 

Tuturor copiilor care au fost în vizită la fabrică Danone li s-a părut interesant, dar mai ales impresionant să se afle printre utilaje atât de mari, și care făceau treburi atât de importante. Ei simț că sunt luați în serios, și acest lucru contribuie la o dezvoltare a responsabilității copilului.

În plus, este bine că la întrebarea a€œCe vrei să fii când te faci mare?” să aibă cât mai multe răspunsuri.
La fabrică Danone copiii pot merge în vizită pe parcursul întregului an, fiind alocate în fiecare luna trei zile pentru vizite. Totul este pregătit special pentru ei: cei mici se pot jucă printre baloane cu Danonino, și sunt tratați cu iaurturi și picturi pe față de către o a€œprintesa” care le stă la dispoziție. Iar cei mari sunt invitați la o vizită printre tancurile de lapte, că să vadă cum se prepară iaurtul lor preferat.

La ultima vizită acolo, kinderii au fost răsfățați cu noua brânzică Danonino Natur special creață pentru copiii între 6 luni și 4 ani. Micuții au savurat-o pe nerăsuflate, iar mămicile au fost și ele încântate atunci când au auzit că nu se adaugă zahăr sau sare în ea, și conține că dealtfel toate produsele Danone numai ingrediente naturale.

În concluzie, rupeți puțin din timpul vostru pentru a-i arată copilului cum este lumea celor mari, și veți vedea numai încantare pe chipul lui.

0 comentarii