Ziua cea mare

Ziua cea mare

In sfarsit a sosit si prima zi de scoala ! Toti suntem putin emotionati: parinti, bunici, copii,  mai ales „boboceii”, care din aceasta zi devin scolari, lasand in urma gradinita cu amintirile ei.
In ultimele zile, toti am vorbit despre acest eveniment si ne-am pregatit cum am stiut mai bine fara sa uitam nimic: ghiozdan, caiete, culori, acuarele, uniforme.

Daca odata inceperea scolii ii speria pe unii copii, astazi, este doar o trecere usoara  de la grupa pregatitoare din cadrul gradinitei la clasa I. Copiii sunt deja familiarizati cu o parte dintre cunostintele pe care trebuie sa si le insuseasca in primele luni de scoala.
Noutatea va consta in faptul ca locul doamnei educatoare  va fi luat de doamna invatatoare, colegii vor fi in majoritate noi, timpul acordat invatarii va fi mai amplu, iar pentru joc, destul, dar mai putin ca la gradinita.

Vor incepe micile „griji” pe masura varstei lor: sa ajunga dimineata la timp la scoala, sa invete lectiile, sa-si scrie temele, sa obtina rezultate bune la invatatura si disciplina.

Pe banci ii asteapta manualele noi, carti pline de „taine” acum la inceputul clasei I. Dar, pana la sfarsitul anului scolar, micii scolarei le vor dezlega, vor sti sa scrie, sa citeasca si sa socoteasca. Dar nu asa, cat ai bate din palme, ci cu truda, cu rabdare si vointa.

Deci vor incepe un an de munca, iar munca le va aduce satisfactii atat lor cat si parintilor.

Vor mai fi si mici „poticneli”, asa cum e si normal, dar cu intelepciune si rabdare le vom trece, iar eu voi fi mereu aici gata sa va dau o mana de ajutor cu un sfat apeland la experienta mea de o viata, ca invatatoare.

Bine ati venit!

0 comentarii