Stiloul, bata-l vina!

Stiloul, bata-l vina!

In primele saptamani din clasa I este bine sa pregatim ghiozdanul impreuna cu copilul. Asa invata cum trebuie sa-si aleaga cartile si caietele necesare pentru a doua zi, sa verifice daca are in penar tot ceea ce ii trebuie: stilou, creion negru, creioane colorate si/sau carioca, guma de sters.
Important! Verificati daca stiloul are suficienta cerneala, daca scrie bine, daca nu curge. Puteti evita astfel probleme cu care copilul s-ar putea confrunta in timpul orelor.
Daca nu-l controlati si se intampla sa ramana fara cerneala in timpul orei, proaspatul scolar intra in panica deoarece nu mai are cu ce sa scrie. Desface stiloul, ii schimba rezerva (daca o are), inchide stiloul… dar vai, s-a murdarit si pe degete! Cauta un servetel in ghiozdan, murdareste tot ce atinge si in sfarsit, dupa 5 minute agitate, poate continua sa scrie. Dupa ce mai face si cate o pata pe caiet cu un deget sters insuficient, tot panicat, reincepe sa scrie repede, pentru a-si ajunge din urma colegii, fara sa mai fie atent la ceea ce scrie sau cum scrie. Iar daca totul se intampla la o dictare sau la o proba de evaluare, consecintele sunt mult mai grave. Noul scolar nu are nicio vina, de vina suntem noi, parintii, pentru ca nu am verificat stiloul zilnic.
Solutia? Un stilou de rezerva, dar si acela trebuie verificat zilnic.
Veti vedea ca, an dupa an, va invata sa-si pregateasca singur ghiozdanul cu tot ceea ce are nevoie pentru scoala, deprindere care ii va fi de folos in toata viata de elev si chiar mai departe.

0 comentarii