Scoala altfel – primele impresii

Scoala altfel – primele impresii

Veşti bune! În aceste două zile am urmărit cu atenţie “pulsul” acţiunii. Elevii, că sunt de şcoală primară ori liceeni, însoţiţi de cadrele didactice, sunt peste tot: muzeele au fost luate cu asalt, la fel şi marile parcuri, Grădina Botanică, peste tot dai de copii şi adolescenţi veseli, fără griji.

Invitaţi parcă şi de vremea însorită, au evadat din clase şi s-au scufundat în peisajul înflorit al primăverii. Bineînţeles că i-am văzut şi pe cei care au rămas în clase cu cadrele didactice pentru a se întrece în recitări, în desene, în a cânta sau în a descoperi curiozităţi matematice. I-am văzut şi pe cei care au stat de vorbă cu poliţistul de la Rutieră, care le–a reamintit regulile de circulaţie ca pietoni, cu doamna doctor, care le-a explicat importanţa spălării dinţilor, sau cu doamna psiholog, împreună cu care au urmărit un documentar despre nonviolenţă.

Nu-i uit nici pe cei care au plecat în excursii de o zi sau două prin ţară. Şi nici pe cei care şi-au strecurat în gentuţa de şcoală şi jucăria de pluş preferată, doar în aceste zile de “şcoală altfel”. Cu toţii suntem prinşi de acest nou mod de a ne odihni învăţând şi de a învăţa odihnindu-ne. Cu voioşie şi seninătate.

Sursa foto: http://blog.letsdoitromania.ro/

0 comentarii