Programul zilnic al scolarului mic (6-7 ani)

Programul zilnic al scolarului mic (6-7 ani)

Programul scolarului mic prezinta mici modificari in comparatie cu programul avut la gradinita. Astfel, prima parte a zilei este dedicata invatarii si jocului, cu deosebireaa ca timpul pentru invatare va fi mai amplu, iar cel pentru joaca se va micsora progresiv, fara sa dispara complet.

Dupa masa pe pranz, este de preferat ca micul scolar sa doarma o ora, sau o ora si jumatate. Urmeaza invatarea lectiilor pentru a doua zi si efectuarea temelor scrise. In primele luni ale clasei intai efectuarea temelor scrise nu trebuie sa dureze mai mult de 50-60 de minute, cu pauza de 10 minute, datorita caracteristicilor de dezvoltare psihica si fizica la aceasta varsta.

Dupa ce a invatat lectiile si si-a efectuat temele, copilul are nevoie sa fie ajutat sa invete sa-si faca singur ghiozdanul pentru a doua zi. Urmarind orarul pentru ziua urmatoare, punem in ghiozdan cele necesare, fara a uita nimic. Doresc sa subliniez ca ghiozdanul trebuie pregatit dupa efectuarea temelor si in nici un caz dimineata inainte de a pleca la scoala.

Apoi, poate sa mearga la joaca. Chiar daca este scolar, copilul are nevoie sa se joace, sa mearga in parc , la locul de joaca , sa cunoasca copii noi de varsta apropiata , sa-si consume energia.

Deci trebuie sa-i organizam ziua dupa un program bine stabilit , in aceasta ordine si vom observa cu placere ca dupa o anumita perioada , copilul se va obisnui cu acest nou program si-l va respecta .

La ora 21:30 scolarul mic trebuie sa mearga la culcare . Obligatoriu ! Are nevoie de odihna deoarece activitatile scolare il supun unui efort intelectual crescut in comparatie cu activitatea din perioada prescolara.
Dimineata treziti-l la o ora convenabila , pentru a avea timp sa se spele , sa se imbrace si sa manance (singur) si sa ajunga la scoala cu 10 minute inaintea inceperii orelor. Ora de trezire depinde de fiecare copil ,cat de rapid sau lent este dimineata la trezire.

Acestea fiind spuse, sa le uram proaspetilor elevi mult succes in viata de scolar, iar dumneavoastra, parintilor de scolari mici, va doresc sa aveti rabdare, intelepciune si incredere in copiii dumneavoastra!

Credit foto: www.sxc.hu

0 comentarii