Mult succes!

Mult succes!

Întorşi din vacanţa de primăvară, cu forţe noi, elevii mai au în faţa lor doar nouă săptămâni până la sfârşitul anului şcolar. Vor fi nouă săptămâni de muncă asiduă pentru că se apropie perioada recapitulărilor şi a evaluărilor.

Chiar dacă zilele calde ce vor veni îi vor invita la mai multă joacă, copiii, aşa cum deja s-au obişnuit, trebuie mai întâi să înveţe şi să-şi facă temele, iar apoi au tot timpul să se recreeze.

În perioada de recapitulare se vor repeta cunoştinţele însuşite în acest an, iar temele pentru acasă vor avea un nivel ridicat de dificultate. Copilul va fi pus în situaţia de a reciți lecţiile studiate anterior pentru a rezolva temele. Astfel timpul afectat pregătirii temelor se va mări. Şi cu cât elevul, prin muncă proprie, realizează teme de calitate cu atât cresc şansele lui de a obţine rezultate bune la evaluările finale.

În aceste ultime nouă săptămâni elevii nu vor avea cursuri în zilele libere prevăzute de lege, respectiv marţi 1 mai (Ziua Internațională a Muncii) şi luni 4 iunie (a doua zi de Rusalii).

Vacanţa de vară va fi mai scurtă decât în anii precedenţi: de pe 23 iunie până pe 9 septembrie.

Sursa foto: www.sxc.hu

0 comentarii