Din nou la scoala

Din nou la scoala

Astăzi începe anul şcolar 2012–2013. După cum probabil deja ştiţi, acest an şcolar are următoarea structură: semestrul I începe pe 17 septembrie şi se încheie pe 21 decembrie, iar cel de-al II-lea semestru începe pe 14 ianuarie 2013 şi se încheie pe 21 iunie, excepţie făcând clasele a VIII-a şi a XII-a, care vor termina mai devreme.

Elevii din ciclul primar şi preşcolar vor avea o primă vacanţă în perioada 5-11 noiembrie 2012. Vacanţa de iarnă va fi în perioada 22 decembrie 2012 – 14 ianuarie 2013, iar cea de primăvară în perioada 6-14 aprilie 2013. În perioada 1-5 aprilie 2013, la fel ca în anul şcolar precedent, se va organiza o săptămână de activităţi extracurriculare şi extraşcolare, care de această dată se va numi “Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Odată cu începerea anului şcolar şi părinţii intră într-o perioadă cu mai multe griji. Buna organizare a zilei şi respectarea regulilor stabilite în cadrul familiei duc la rezolvarea problemelor cu mai puţin stres. Important este ca aceste reguli să fie respectate de toţi ai casei, mari şi mici. Copiii noştri trebuie îndemnaţi să păstreze ordine în lucrurile personale şi în general în casă, să-şi rezolve la timp responsabilităţile pe care le au fiecare (după vârstă), să-şi rezolve temele la timp, să-şi pregătească ghiozdanul şi hainele necesare pentru a doua zi, contribuind astfel la bunul mers al vieţii de zi cu zi.

Părinţii care anul acesta îşi duc copilul la clasa pregătitoare – şi deci nu au experienţa părinţilor care au copii mai mari, sunt probabil îngrijoraţi. Nu trebuie să fiţi! Când duceţi copilul la şcoală este ca atunci când l-aţi dus la grădiniţă. În cele patru ore de şcoală, copiii sunt în siguranţă cu un cadru didactic cu care vor învăţa lucruri noi, vor cânta, vor desena, vor scrie şi în cea mai mare parte a timpului se vor juca, la fel cum ar fi făcut-o la grădiniţă în cadrul grupei pregătitoare. Chiar dacă vor mai exista “mici probleme”, cu calm şi cooperând cu învăţătoarea, veţi reuşi să le rezolvaţi.

Poate fi o problemă şi faptul că nu aveţi cu cine lăsa copilul după orele de şcoală. Puteţi să-l înscrieţi la un program after-school. Ca alternativă, sunt grădiniţe cu orar prelungit care oferă transportul copilului de la şcoală la grădiniţă, masa de prânz şi gustarea de la ora 16, iar copiii pot şi dormi la prânz. Şi cum la clasa pregătitoare nu se dau teme pentru acasă, nu este necesar ca grădiniţa să aibă program after-school. Dacă grădiniţa pe care deja a frecventat-o copilul este dispusă să vă ajute, cu atât mai bine, deoarece copilul ar reveni într-un mediu pe care deja îl cunoaşte. Informaţi-vă! Nu există probleme fără soluţii!

Mult succes!

Sursa foto: stock.xchng

0 comentarii