Clasa pregatitoare

Clasa pregatitoare

Clasa pregătitoare este prima treaptă de şcolarizare în cadrul învăţământului primar în care copilul preşcolar este înarmat cu informaţii, priceperi şi deprinderi ce-i vor fi necesare în următoarea etapă.

În clasa pregătitoare nu primează volumul de cunoştinţe, ci câştigarea încrederii în sine, a deschiderii dorinţei pentru a afla lucruri noi, pentru învăţare din plăcere.

Copiii învaţă să caute singuri răspunsuri, să-şi dezvolte creativitatea, imaginaţia, gândirea critică, învaţă să găsească soluţii concrete pentru anumite situaţii practice. Şi învaţă totul într-un mod firesc, uşor, jucându-se, fără să-şi dea seama că învaţă. Copiii au bucuria de a descoperi singuri lucruri noi.

Concret, ce învaţă?
La “Comunicare în limba română”, elevii sunt familiarizaţi cu literele mici şi mari de tipar şi învaţă să le recunoască pe cele de mână. Pentru scrierea literei de tipar se folosesc mai multe modalităţi: să le compună din beţişoare, să le formeze din plastilină, apoi să le recunoască în diferite ziare şi reviste să le decupeze. Deci se joacă, se familiarizează cu literele jucându-se.

În cele din urmă, învaţă să-şi scrie singuri numele şi chiar să scrie mesaje pe felicitări pentru părinţi sau bunici.

0 comentarii