Ce facem in vacanta?

Ce facem in vacanta?

Ne odihnim. Lăsăm copiii noştri să se bucure din plin de timp liber, soare, mare, munte. Dar… Să-i amintim copilului să-şi pună în bagaj şi o carte pe care să o citească. Chiar dacă e în vacanţă, lectura nu trebuie să lipsească. Zilnic.

Puteţi controla ceea ce a citit punându-l să vă povestească în drum spre parcul de joacă, sau atunci când mergeţi la plimbare. Stimulaţi-l punându-i întrebări, cereţi-i părerea asupra unor fapte ale personajelor, puneţi-l să vă descrie personajele aşa cum sunt imaginate de autor în poveste sau cum şi le închipuie el. Astfel vă convingeţi că a citit, că a înţeles ceea ce a citit şi conversând îşi dezvoltă exprimarea.

În plus, pe un caiet ar trebui să scrie titlul şi autorul cărţii pe care a citit-o, iar dacă este elev în clasa a III-a sau a IV-a, să noteze şi personajele, cu câteva caracteristici, precum şi o scurtă povestire a întâmplării. Aşa ar trebui procedat cu toate cărţile, poveştile pe care le citeşte. Tot ce acumulează acum îi va folosi la şcoală la orele de lectură. Deci, nici o zi fără lectură!

Vacanţă plăcută!


Sursa foto: www.sxc.hu

0 comentarii