Cand luam legatura cu invatatoarea?

Cand luam legatura cu invatatoarea?

Periodic. Intre sedintele cu parintii puteti lua legatura, mai ales ca in fiecare saptamana, intr-o zi anume, invatatoarea are programate “Consultatii cu parintii” si o puteti contacta direct, la scoala.

Va puteti interesa de situatia la invatatura si disciplina a copilului. Chiar daca are doar calificative “Foarte bine”, doamna invatatoare va poate oferi multe informatii despre copil, despre cum se manifesta in clasa, la ore, la care materii se afirma mai mult si la care mai putin, la care materii invata mai repede si la care mai greu, la care ar trebui sa depuna un efort mai mare pentru a se mentine la un nivel bun sau pentru a obtine performante deosebite (olimpiade si alte concursuri scolare).

Si cum scopul fiecarui parinte este sa poata sa-si ajute copilul, intrebati-o pe doamna invatatoare cum sa procedagti si ce metode sa adoptati pentru a-l ajuta pe copil sa invete bine. Discutand cu invatatoarea, descoperiti ce puncte slabe are copilul dumneavoastra, dar si punctele lui tari, de valoare.

Nu in ultimul rand, puteti afla ce relatii are cu ceilalti colegi din clasa si cati prieteni si-a facut; socializarea in cadrul grupului este foarte importanta pentru dezvoltarea copilului.

Colaborarea familiei cu scoala are efecte pozitive asupra scolarului, asupra situatiei la invatatura si disciplina. Nu exista scoli unde sa invatam meseria de parinte, de aceea cand suntem in dificultate si nu stim cum sa ajutam copilul la invatatura sau nu stim ce metode sa adoptam in ceea ce priveste comportamentul lui, trebuie sa cerem ajutorul cadrului didactic, invatator sau diriginte.

Credit foto: www.sxc.hu

0 comentarii