A sosit vacantaaa!

A sosit vacantaaa!

Dupa 14 saptamani de scoala, in sfarsit, mult asteptata vacanta a sosit. Mici si mari, suntem fermecati de magia acestor zile unice in an. Bradul este punctul de atractie in casele noastre, in magazine, in parcuri. Luminitele sclipesc peste tot, ce mai, am intrat in lumea fermecata a Craciunului. Copiii nostri sunt si ei fermecati si abia isi stapanesc emotia intalnirii cu Mosul… Ca vine dupa serbarea de la scoala sau acasa, emotia este la fel de puternica.

Va propun sa nu stricati magia acestor zile, chiar daca intre mediile din carnetul de elev s-a strecurat un „Bine”. Amanati discutia pana dupa sarbatori, e mai bine pentru toti. Si va rog mult de tot sa nu-i spuneti copilului ca Mosul i-a adus un cadou pe care nu-l merita, pornind de la faptul ca nu are rezultatele pe care le-ati fi dorit. Putina diplomatie nu strica: spuneti-i ca Mosul i-a adus cadoul dorit pentru ca are incredere in el si pentru ca stie ca poate sa invete mai bine si sa obtina numai calificativul „Foarte Bine”.

Unii elevi, in special cei mai marisori, au teme de vacanta. Puteti sa-i intrebati ce teme au, dar nu cred ca este indicat sa le cereti sa inceapa sa le faca imediat ce incepe vacanta. Lecturile – da, pot fi planificate si din prima zi, dar temele – dupa sarbatori, cate o ora, o ora si jumatate pe zi.

Sa-i lasam acum sa se odihneasca, sa se bucure, sa se joace, sa guste din plin vacanta de iarna. Toate aceste sentimente puternice pe care le incearca acum copilul il ajuta sa creasca, sa devina sensibil la frumos si la armonie, iar acest ajutor in formarea sa nu trebuie neglijat.

Mi-ar face placere sa povestiti cum a trait copilul dumneavoastra magia sarbatorilor si a intalnirii cu Mos Craciun. Mi-ar face placere sa ne impartasim din experientele noastre, pentru ca asa invatam, unii de la altii. Ce ziceti? Va astept la „comentarii”!

Craciun fericit!

Credit foto: www.sxc.hu

0 comentarii