Mica vacanta

Mica vacanta

De vineri 21 octombrie pana pe 30 octombrie elevii din ciclul primar au o scurta vacanta. Ar fi de preferat sa nu schimbam programul zilnic al scolarului: ora de trezire dimineata, ora de masa, somnul de dupa-amiaza, ora de culcare. Reflexele abia s-au format in primele sase saptamani de scoala si e bine sa le mentinem.

O mare parte dintre elevi au mici teme de vacanta sau, daca nu, au de efectuat temele pentru 31 octombrie, cand reincep cursurile. In fiecare zi, de preferat dimineata, timp de o ora si jumatate, ar fi bine sa-si faca o parte din teme, sa faca exercitii, sa citeasca din lecturile recomandate. Totul cu masura: activitatile de peste zi trebuie sa fie variate si sa nu-i oboseasca.

Puteti sa-i insotiti la teatru sau la film, sa iesiti in parc atunci cand vremea o permite, sa va plimbati si sa va jucati cu ei. Oricum, cat mai putin timp la televizor si doar cu acordul dumneavoastra, dupa ce ati vazut ce program vor sa urmareasaca. Nici la computer nu–i lasati decat cel mult o ora sau chiar mai putin, in functie de varsta.

Cooptati-i in mici activitati gospodaresti, si puneti-i sa va ajute chiar si in bucatarie. Explicati-le mereu fiecare lucru in parte cum se face si de ce trebuie facut.
Bineinteles, nu uitati sa-i lasati sa se joace.

Vacanta placuta!

0 comentarii